na ndiq ne

Tesla model X rimorkion një avion 50 herë më i rëndë se kapaciteti normal i makinës

Tesla Model X tërheq një Boeing 787-9 për 300 metra. Kapaciteti normal i tërheqjes së Model X është 2.5 tonë dhe në këtë test, tejkalohet 50 herë ky kapacitet.
Model X i përzgjedhur për këtë test ishte P100D, i cili ka 611 kuaj fuqi dhe 970 Nm momentin rrotullues. Natyrisht duke qenë në SUV ka dhe tërheqjen 4x4.